Bruidsboeket kiezen op Pinterest

Bruidsboeket kiezen:  soorten bloemen 

Je bruidsboeket kiezen... dat gaat natuurlijk wat tijd kosten.  We helpen je graag! Op Pinterest kan je je eigen moodboard maken met de bruidsboeketten die je aanspreken. Volg je bloemenmeisjes.com ook al op Pinterest? Daar vind je de moodboarden per thema  of kleur. Je kan ook op Pinterest je eigen (verborge) moodboord met ons delen! Hieronder alvast wat inspiratie voor je bruidsboeket moodboard.

 
 

 

Bruidsboeket met betekenis 

Wist je dat de meeste bloemen een eigen betekenis hebben? Je kunt je bruidsboeket een persoonlijk tintje geven door bloemen te kiezen met een passende betekenis. De romantische roos bijvoorbeeld staat voor passie, liefde en hartstocht. Roos is al honderden jaar de favoriete bloem in het bruidsboeket. 


Hieronder zetten we voor je mooie bruidsboeketten met een betekenis: Pin ze! (Raak een foto aan en druk op 'Pin it'  in de linkerbovenhoek).

Anjer (Dianthus) - de roze anjer staat symbool voor de liefde van de vrouw en “ik zal je niet vergeten”.

Pioenroos (paeonia lactiflora) - symbool voor een gelukkig leven, gezondheid en bescherming.

Hortensia (Hydrangea macrophylla) – deze bloem in je bruidsboeket staat voor verassend, impulsief en begrip.

Lelie (Lilium longiflorum) –staat voor zuiverheid, vrouwelijk. De witte lelie staat voor reinheid van lichaam en geest en onschuld.

Sering (Syringa vulgaris) - de geurende bloemen van de sering staan symbool voor de eerste liefde; lente liefde. Ook staat de sering symbool voor huiselijk geluk.

Ridderspoor (Delphinium elatum) -  deze prachtige blauw bloem staat symbool voor gezondheid en geschenk.

Anemoon (Anemone coronaria) - Anemona was een nymf aan het hof van de Godin Flora en betekend 'wind'. De anemoon staat symbool voor eerlijkheid en vol verwachting.

Gardenia (Gardenia jasminoides): De witte gardenia is het symbool van geheime liefde en je bent prachtig. Het is ook symbool voor vreugde, vrede en spiritualiteit.

Iris (Iris sisyrinchium): De iris staat symbool voor mannelijkheid, wijsheid, optimisme en vertrouwen. Tevens voor hartstochtelijk vuur en “vriendschap met jou betekend veel voor me”.

Jasmijn (Jasminum sambac): Passie, reinheid, naaste liefde, vreugde en vriendschap zijn symbolische waarden van de jasmijn.

 

Bruidsboeket met roos: staat voor passie, liefde en hartstocht.

 

Ranonkel of boterbloem (Ranunculus): staat voor “ik ben helemaal gecharmeerd van jou”.

 

Passiebloem (Passiflora gracilis) - Symbool voor opoffering, vrede en vriendschap.

 

Vergeet-mij-nietjes (Myosotis sylvestris): staat voor “Voor altijd in jouw gedachten, ware liefde”.

 

Dahlia (Dahlia variabilis) De dahlia staat symbool voor weelde, vrouwelijkheid en aantrekkelijkheid  en “ik wil voor altijd bij je zijn”.

 

Als je bewust kiest voor mooie bloemen met een betekenis, is het een goed idee om daar extra aandacht aan te besteden. Vermeld de betekenis bijvoorbeeld in de trouwkaart, op het menukaartje of in de speech. Als huwelijksbedankje kun je de gasten een bloem schenken met een kaartje met daarop de betekenis. Je kunt alle gasten dezelfde bloem geven of voor iedereen een speciale bloem uitkiezen. Voor een meer persoonlijk tintje. Een bloem kan op die manier veel meer zeggen dan 1000 woorden.

Bloemen bestellen bij bloemenmeisjes.com

Betekenisvolle bloemen online bestellen doe je bij bloemenmeisjes.com. Je kunt hier een complete bruiloft aankleding bestellen, maar ook alleen een bruidsboeket, corsages en andere bruiloft versiering. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over de laatste wedding trends en ontvang waardevolleinspiratie en styling tips.