Corsages: hoe draag jij een builoft corsage

Bruidegom corsage met bessen 

Bruidegom corsage met bessen 

Bruiloft corsages etiquette 

Het dragen van corsages in een feestelijke traditie. Gastencorsages ( eng. boutonniere) bestaan meestal uit een blaadjes met één of meerdere bloemen. De corsages moeten natuurlijk matchen met de kleuren of het thema van jullie bruiloft en het bruidsboeket. Heb je bijvoorbeeld een bruidsboeket met calla, dan kun je deze bloem terug laten komen in de corsages. Calla en ook de trosroos zijn zeer geschikt voor bruid corsages, omdat ze lang goed blijven. 
 

Hoe draag ik een corsage? 

Niets moet, jullie bepalen zelf hoe jullie gasten de corsages gaan dragen! Traditioneel dragen mannen corsages links met de stelen naar beneden. Bij vrouwen wijst de steel naar boven. De kunst van het maken van een corsage is dat het niet te zwaar moet zijn en goed moet worden vastgemaakt, anders gaan ze draaien. Je kunt ze vast maken met een speldje, maar om de feestkleding niet te beschadigen kan er ook een magneetje worden gebruikt. Magneet is dan ook de meest gebruikelijke manier om een bruiloftscorsage vast te maken. 

Let op: een magneetje is niet geschikt voor personen met een pacemaker!

Corsages voor de bruiloft gasten en corsage voor de bruidegom

Natuurlijk draagt de bruidegom op jullie trouwdag een feestelijke corsage. Bij jouw bruidsboeket bij ons dan krijg je de corsage voor de bruidegom cadeau! 

Meestal worden er corsages van een kleiner formaat door de naaste familie en goede vrienden gedragen. Uiteraard krijgen de getuigen, de ceremoniemeester en de bruidsmeisjes er ook één. Je kunt er ook voor kiezen om de bruidsmeisjes een klein bruidsboeket of een polscorsage te geven. Corsages maken voor iedereen duidelijk wie er dicht bij jullie staan. Handig voor de gasten, want zo weten ze precies wie ze kunnen feliciteren. Maar jullie kunnen natuurlijk ook voor kiezen om alle genodigden een corsage te geven!


polscorsage met een roos 2016

polscorsage met een roos 2016

Corsage met een trosrozen en onrijpe bramen

Corsage met een trosrozen en onrijpe bramen

Bruidegom corsage met een scabiosa en trosrozen

Bruidegom corsage met een scabiosa en trosrozen