Trouwen in het najaar: 10 tips

Bruiloft in het najaar

Staat de trouwdatum vast? Dan is het tijd om te starten met alle voorbereidingen. Het seizoen waarin jullie trouwen is belangrijk voor de keuzes die jullie maken.  Voor een mooi geheel kun je het bruidsboeket aanpassen aan het seizoen. Bloemen zijn in hun eigen bloeiseizoen vaak op hun mooist. Maar welke bloemen bloeien nu in de herfst? Bekijk het overzicht of laat je persoonlijk adviseren via het contactformulier op deze website! 

Bruidsboeket garden style met dahlia's en onrijpe bramen. Foto: Raisa Zwart Photography

Bloemen in de herfst

In herfstboeketten worden vaak bloemen in wat warmere kleuren gebruikt. De volgende bloemen kunnen mooi gecombineerd worden met bijvoorbeeld bessen of veren voor een echte herfstsfeer:

  • Hei
  • Dahlia
  • Amaryllis
  • Hortensia
  • Eucalyptus
  • Bouvardia
  • Zonnebloem
  • Orchidee

bruidsboeket met calla en orchideeenvia fabmood.com

Bruidsboeket in herfstsfeer

In de herfst tooit de natuur zich in schitterende kleuren. Overal zie je warme tinten zoals rood, bruin, oranje, geel en groen. Deze kleuren staan heel sfeervol in een herfstboeket. Daarnaast passen ook bloemen in bordeaux en paars mooi in de herfstsfeer. Je kunt gaan voor een bruidsboeket in een bepaalde tint, maar combineren van kleuren kan natuurlijk ook. Wil je mooie bruidsboeket vraag advies op maat  aan via het contactformulier! 


bruidsboeket met garden rozen, ranonkels  en dahlia's via fabmood.com

Kleuren van je herfst bruidsboeket

Warm bruidsboeket in rood 

Voor een herfstboeket in de tinten rood roze kun je kiezen voor bijvoorbeeld amaryllis, hortensia of Bouvardia. Deze bloemen zijn door hun kleur en formaat echte eyecatchers en zijn ook solitair prachtig.

Sfeervol bruidsboeket in paars

Ga jij voor een elegant paars herfstboeket? Denk dan eens aan bijvoorbeeld paarse hortensia of heide. Heide word al van oudsher in huwelijksboeketten gebruikt.
Traditionele Keltische boeketten bestonden uit heide gecombineerd met distel en klimop.

Krachtig bruidsboeket in oranje-geel

bruidsboeket met orchideeën via swoonedmagazine.com

Krachtig geel maakt een boeket vrolijk en zonnig. Zonnebloemen of gele orchideeën geven een herfstboeket extra power. Deze grote bloemen zijn ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld een bloemstuk voor op de trouwauto. 

Natuurlijke materialen

Herfstbloemen kunnen prachtig gecombineerd worden met natuurlijk materiaal zoals granen, bessen en veren. Voor een frisse groene look is eucalyptus een goede optie.