Vijf perfecte voorjaarsbloemen voor jullie lente bruiloft!

Mooie bruiloftbloemen in het voorjaar - ranonkels

voorjaarsbruidsboeket met ranonkels

De ranonkel, van oorsprong een bloem uit Midden-Azië, is een bloem die er is in een goed gevulde variant maar je kunt ook kiezen voor eentje die wat lichter gevuld is. Daarom kun je kiezen voor een bruidsboeket met ranonkels in een goedgevulde of juiste een licht gevulde variant. In het voorjaar ontpopt de bloem zich tot een waar kleurenfestijn, want de bloem is voornamelijk beschikbaar in gezellige en felle kleuren zoals geel, oranje, roze, rood of paars. Voor een bruidsboeket rood roze is deze bloem dus uitermate geschikt. Ook voor een bruidsboeket wit kun je de ranonkel gebruiken, want de bloem is er ook in het wit.

Top 5 voorjaarsbloemen:

  • Tulp

  • Ranonkels

  • Hortensia

  • Pioenrozen

  • Roos

bruidsboeket met roze ranonkels

Bruidsboeket met ranonkels

De ranonkel staat voor charme en dat is niet voor niet; de bloem is zelf ook een aardig charmant kunstwerkje met zijn prachtige dun gebladerde lagen. Deze mooie bloemen word voornamelijk in de lente en zomer gebruikt voor het bruid bloemstuk, omdat de bloem vanaf de lente echt begint te bloeien en volop verkrijgbaar is. Ook als je een bruidsboeket met veldbloemen wilt, is de ranonkel een leuke toevoeging en past deze goed in het plaatje.

Vindt je ranonkels ook zulke mooie bloemen en wil je graag een bruidsboeket met ranonkels? Een boeket bestellen online doe je eenvoudig en helemaal naar eigen wens op bloemenmeisjes.com/contact

Voor meer inspiratie over de bloemen, check ook mooiwatbloemendoen.nl

 

Vrolijk voorjaarsbruidsboeket 

bruidsboeket met ranonkels

Veel bruiloften vinden plaats in de lente en de trouwboeketten bestaan rond deze tijd voornamelijk uit lichte, frisse (pastel)kleuren. De bloemen die veel worden gebruikt tijdens een lente bruiloft zijn rozen, tulpen en vergeet-mij-nietjes. Het grote en uitgebreide kleurenpalet waarin deze bloemen verkrijgbaar zijn draagt hier natuurlijk aan bij. Voornamelijk de roos en tulp zijn er in tientallen verschillende soorten en maten en van pasteltinten tot felle kleuren als geel, oranje, roze, paars, blauw en meerkleurige varianten.

Bloemen kiezen in je voorjaarsbruidsboeket 

Andere populaire bloemen voor een lenteboeket zijn narcissen, de syringe, kamille, jasmijn, de iris en de gardenia. Een zomers boeket hoeft niet per se erg te verschillen van de lente variant -veel bloemen zien we in beide seizoenen veelvuldig terug- maar in de zomer wordt wel vaker gekozen voor de echte felle kleuren in plaats van pasteltinten. Bloemen die hiervoor perfect zijn, zijn onder andere ook de roos en de gardenia, maar ook pioenen, fuchsia en lelies doen het in de zomer erg goed.