20171031_Bloemenmeisjes_ConceptStoreHM_RebekkaMell_005.jpg

Etalage & winkel decoratie

Etalage & winkel decoratie

Bloemen creëren een eigen sfeer, frisheid en levendigheid. 

WIj werken tijdens, voor en na een evenement altijd nauw samen met de opdrachtgever. Tijdens de voorbereiding van het evenement maken wij een voorstel met een creatieve bloemstyling concept. Dit voorstel houdt rekening met: de locatie en ruimtes, kleur (thema’s), gewenste sfeer, bloem-voorkeuren, materialen, bedrijfsidentiteit (logo’s, huisstijl, merkwaarden e.d.), draaiboek, Opbouw- en afbouwtijden en budget.

 
 

Thema etalages met bloemen

Het maken van een goede presentatie kan wel eens lastig zijn. Want hoe presenteer je die producten nu op de juiste manier? Hoe trek je de aandacht van de klant en zorgt voor een wow effect?

Bloemen zijn bij uitstek geschikte middel om een bedrijf- of winkel presentatie op een hoger niveau te tillen. 

 

Hieronder hebben we enkele tips en suggesties voor een betere presentatie van je bedrijf op een winkel.

  1. Speel in op zintuigen. En ja, mensen hebben 5 zintuigen. Visueel aantrekkelijk is dus één ding, maar geluid, geur, smaak en textuur verdienen dus ook aandacht. Zorg dus voor opvallend gekleurde displays, een achtergrond muziekje, de mogelijkheid om producten vast te pakken en het ruiken en proeven van je artikelen. Natuurlijk, de ene winkel heeft meer mogelijkheden om bepaalde zintuigen te benutten dan de andere, maar wees creatief. De geur van een shampoo of de textuur van verschillende kussenslopen: ik wacht nog steeds op de eerste winkel die hier een creatief display mee maakt. 

  2. De regel van drie. De regel van drie is een regel waar veel visual merchandisers mee werken. Simpelweg komt het hier op neer: wanneer je een display maakt, probeer dan telkens te werken met sets van drie. Zet drie producten naast elkaar, in plaats van één. Het maakt je presentatie meer gebalanceerd. De reden hiervoor is dat onze ogen snel vallen op iets wat symmetrisch en gebalanceerd is. Vinden we aantrekkelijker op de een of andere manier. 

  3. Wissel met regelmaat. Presentaties lang hetzelfde houden? Saaaaaaaai… Althans, dat is wat je klant denkt (en ik ook). Door je presentaties met regelmaat te wisselen geef je jouw klanten steeds iets nieuws om te ontdekken. Zonder je assortiment uit te breiden of te veranderen, laat je toch steeds iets nieuws zien. En dat resulteert uiteindelijk in meer verkoop. Wissel je presentaties dus met regelmaat. 

  1. Less is more. Keep it simple, stupid. Dat zeggen ze ook wel eens. En dat geldt helemaal voor je presentaties. Stouw die alsjeblieft niet vol met allerlei artikelen en mogelijke combinaties. Hoe minder je laat zien, hoe beter. (En dan mag je natuurlijk wel meer volume van een product gebruiken: 10 keer dezelfde mok met 10 keer hetzelfde bord is beter dan 10 totaal verschillende mokken, borden en nog wat schaaltjes, kopjes en een paar tafelkleden.) 

  1. Help je klanten om de producten zich thuis voor te stellen. Weet je waarom die presentaties van Ikea zo geweldig zijn? Omdat je jezelf al helemaal ziet zitten in die huiskamer waar je tegen aan loopt. Ikea weet producten op zo’n manier te presenteren dat je die lamp of bank al bij je thuis ziet staan. Je voelt jezelf er al op zitten na een lange dag werken. Denk er dus over na hoe je jouw producten zo kunt presenteren dat je klanten zichzelf het artikel al zien gebruiken. Een uitgeklapte strijkplank met een paar tafelkleden er overheen gelegd –alsof ze net gestreken zijn- ziet er veel huiselijker uit dan zo’n in plastic gespannen versie die in een hoekje staat. 

  1. Geef klanten de ruimte rondom je display. Wil je ervoor zorgen dat je klanten snel wegvluchten van je display? Zorg dan dat het op een plek staat waar het lekker vol staat. Zodat ze hun kont niet kunnen draaien zonder tegen een ander product of een andere klant aan te stoten. Je kunt op je vingers natellen dat je presentatie minder bekeken wordt (en er dus ook minder verkoop plaatsvindt). Zorg altijd dat je klanten de ruimte hebben rondom je display. Om rond te neuzen, producten vast te pakken en uiteindelijk bij die kassa te belanden. 

Bloemenmeisjes.com

Bloemen. Styling. Workshops.Puur. Uniek. Persoonlijk
logo bloemenmeisjes.com
Van de Spieghelstraat 10 Arnhem, GD 0647031026
LocalBusiness rating: 9,7 based on 22 ratings